Денят на Европа беше отбелязан във Варна с раздаването на цветя. В центъра на града доброволци от сдружение „Варна - Европейска младежка столица“ подариха 200 жълти турти на случайни минувачи.

Варна

С инициативата по раздаването на цветя младите хора от сдружение “Варна – Европейска младежка столица” призоваха за толерантност. Акцията им се хареса на случайните минувачи по централния площад, които не пропуснаха да си вземат цвете и така да обогатят личната си градина.

Пламен Сашев, координатор на сдружение „Варна - Европейска младежка столица“:
Когато подариш цвете на някого, ти изразяваш някаква емоция, изразяваш любов и сантимент към този човек. Цветето е признак на слънчевост, признак на лято, на топло време и също така нещо, което обединява хората под някаква форма и затова мислехме, че е добър вариант да подаряваме цветя на хората в Деня на Европа с послание за обединение и любов.

С тренировка на открито танцьорите от формация “Кънекшън Крю” подгряха празника. В танците се включиха и хора от публиката.

Пламен Сашев, координатор на сдружение „Варна - Европейска младежка столица“:
Танците и изкуството са нещо, което обединява още веднъж хората, а в крайна сметка това търсим: да сме заедно и обединени в една посока, защото само тогава можем да търсим истинско устойчиво развитие.

Денят на Европа е посветен на мира и обединението на континента. Празникът се чества по различен начин в страните членки на Европейския съюз.