НОВИНИ

Във Варна се провежда Международният ден на младежта

Варна се превръща днес в център на музиката и спорта по повод Международния ден на младежта. Проявите започнаха в 9 часа сутринта с крос, в който варненци и гостите на града могат да се включат. Програмата през целия ден е изключително богата. Целта на събитията е популяризиране на възможностите за развитие на младите хора и осмисляне на свободното време.

bnt avatar logo
от Мариана Малева
09:28, 12.08.2017
Чете се за: 00:54 мин.
Още

За десета поредна година Министиерството на младежта и спорта отбелязва Деня на младежтга. Тази година съвместно с община Варна ще се проведат ного интересни програми, които тази година са част от програмата на Варна - младежка европейска столица. Програмата ще продължи до 22 ч., а на входа на Морската градина е изградена сцена.

Петър Младенов, експерт дирекция Младежки политики към Министерството на младежта и спорта: Днес на сцената ще видим едни от най-известните изпълнители в момента, част от които са Дара, Павел и Венци, Пламен и Иво, Невяна Маринова. Поканили сме актуални сред младите хора изпълнители.

Сред гостите на празника са и известни спортисти, които ще отправят послания към младите хора.

Петър Младенов, експерт дирекция Младежки политики към Министерството на младежта и спорта: Нарекли сме тези хора младежки посланизи - едни от най-изявените млади спортисти, които ни карат да се гордеем. Това са Невяна Владинова, Панчо Пасков, Радослав Янков, Елица Петрова, която е от Варна. Всички те са подготвили послания, с които да поздравят младежите на празника.

Тук ще има и експерти, които ще помогнат на младежите за бъдещето им кариерно развитие.

Петър Младенов, експерт дирекция Младежки политики към Министерството на младежта и спорта:Министерството не само иска да забавлява младежите, но работи и за тяхното личностно развитие. Поканили сме неправителствени организации, които да предоставят услуги и консултаци и на младите хора, за да си намерят работа или да започнат обучение.

Програмата днес на Международния ден на младежта е много богата, а към нея проявяват интерес не само младежи, но дори и възрастни хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Събор на хърцоите в русенското село Кацелово
Събор на хърцоите в русенското село Кацелово
Появи се роднина на изоставеното снощи дете в София
Появи се роднина на изоставеното снощи дете в София