Над 100 души от цял свят пристигнаха във Варна, за да участват в концерт, посветен на 155-тата годишнина от рождението на учителя Петър Дънов. Концертът поставя началото на национално турне, озаглавено "Живият извор". Песните в него са по музика и текст на Петър Дънов и ще бъдат изпълнени на български език от френския хор "Виделина". Концертът във Варна е на 8 юли от 20 часа във Фестивалния и конгресен център. Диригенти са Филип Фало, Сесил Астрюк и Йордан Камджалов.

Варна

Хор "Виделина" е част от изградената преди близо 40 години общност на Бялото братство във Франция. Негов създател е Михаил Иванов, изпратен лично от Петър Дънов, за да разпространява новото учение.

Галина Герасимова - организатор на турнето "Живият извор": От Франция се разпространява учението по целия свят. А след промените това започна да прелива навсякъде, но така или иначе изворът е тук, в България.

Михаил Иванов, по-известен с духовното си име Омраам Айванов, отдава голямо значение на музиката на Учителя като основна духовна практика.

Галина Герасимова - организатор на турнето "Живият извор": Тя се пее в цял свят, наистина - на петте континента! И се пеят всичките му песни на чист български език, и всички братя и сестри в цял свят смятат българския език за свещен.
Мари Жинет - организатор на турнето "Живият извор": Тази музика е едно изключително богатство, ние сме дошли тук от 12 страни, защото тя помага за духовното развитие на хората. Когато идваме в България - идваме при извора, ние идваме при нашето семейство.

Не случайно националното турне започва от Варна. Именно тук учителят Петър Дънов изнася първата си лекция, пише първата си книга и прави първия събор на Бялото братство. След Варна турнето ще продължи в Арбанаси, Велико Търново, Габрово и ще завърши в Пловдив на 12 юли, когато е рожденият ден на Петър Дънов.