НОВИНИ

Фестивална игра и безплатен транспорт за Нощта на музеите във Варна

Повече от 60 културни пространства ще се включат в четвъртото издание на фестивала "Нощ на музеите и галериите" днес във Варна. Организаторите са осигурили безплатен транспорт. През целия ден и до късно през нощта входът е свободен за почти всички музеи и галерии във Варна.

bnt avatar logo
от Ива Георгиева
13:47, 18.05.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

В 19 часа, Музеят за история на медицината ще се превърне в научна лаборатория. Тогава ще започне демонстрацията на атрактивни химични експерименти. Преди това обаче ще можете да разгледате всички интересни артефакти, които музея притежава в колекцията си.

Топовни салюти, концерт на военноморските сили, урок по връзване на морски възли и още много изненади очакват пък любителите на морската история във военноморския музей. Ще бъдат наградени победителите в конкурса за историческо есе, посветен на 140 годишнината на военонморските сили. Корабът музей "Дръзки" също ще бъде достъпен за посетителите.

Ако пък се качите на фестивалния автобус, можете бързо да стигнете чак до Парк-музея на бойната дружба, където в 18 ч се открива изложба за 595-годишнина от рождението на крал Владислав Варненчик.

Пътуването с фестивалния автобус ви носи 10 точки във фестивалната игра. Ето и правилата: Взимате си карта и я подпечатвате във всеки посетен музей или галерия. Колкото по-отдалечени са те от центъра на града, толкова повече точки получавате. Накрая попълвате тест за преживяното. Той също носи точки. Събралият най-много - печели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Казанлък избраха Царица Роза
В Казанлък избраха "Царица Роза"
Млади математици от Благоевград спечелиха музикален конкурс в Русия
Млади математици от Благоевград спечелиха музикален конкурс в Русия