Във Варна завърши последният четвърти етап от международната офшорна регата “Кор Кароли”. В състезанието се включиха 35 яхти, като сред участниците имаше ветроходци и от Украйна.

Варна

Тази година регатата стартира от Бургас, премина през в о-в Свети Иван, Свети Влас и Варна, а в последният ден, яхтите се бориха със специфичните условия във Варненския залив. В посока Варна – Аладжа Банка, те бяха възпрепятствани от твърде лекия вятър и неблагоприятната посока на вълнението. На връщане обаче, вятърът се усили и яхтите поеха обратно към порт Варна с опънати спинакери. Това превърна морето в спектакъл от цветове -атрактивна гледка за жителите и гостите на Варна.

След коригирано от съдиите време, първи в клас А в 18-ото издание на регата “Кор Кароли” стана екипажът на яхтатаLZ Yachting 1991. Това е и единствената варненска яхта, която се класира на първо място в 7те класа. Бургазлиите с Wasabi грабнаха купите в клас В и в клас IRC 2,яхта Kalina стана призьор в клас С,UK Sailmakers взеха купата в клас D и IRC3 , а Blue Magic от Балчик спечели първото място клас IRC2. Престижният приз “Синя лента” пък беше връчен на яхта "Windwalker", която до последно се състезаваше за него с "Evil Woman".