НОВИНИ

Във Варненска област на концесия са отдадени 24 плажа

От 66 плажа във Варненска област отдадени на концесия през този сезон са 24 от тях, съобщи областният управител Стоян Пасев. Останалите 42 плажа са без наематели и концесионери.

bnt avatar logo
от БТА
14:03, 23.06.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
варненска област концесия отдадени плажа

По думите на Пасев за поне поне 11 от плажовете без стопанин трябва да бъде осигурено водно спасяване. Той обясни, че става дума за най-посещаваните плажове във Варна и припомни, че през миналата година е било осигурено водно спасяване на плажове "Фичоза" и "Черноморец", които са именно такива.

За "Офицерския плаж" във Варна има спечелил наемател, каза още областният управител. През този сезон плажът е бил разделен на три ивици, като на южната ивица няма да има водно спасяване, тъй като тя е много малка по площ, но ще има табела, че е неохраняем. За западната ивица на плажа не е намерен наемател, но ще бъде осигурено водно спасяване, тъй като е на територията на града.

Той допълни, че днес е изляла втора отрицателна проба за замърсяване на морето около плажа. Ако и третата е отрицателна в понеделник къпането в морето край "Офицерския плаж" ще бъде разрешено, допълни Пасев. Къпането в морето край "Офицерския плаж" бе забранено на 13 юни от РЗИ-Варна заради неблагоприятни резултати от мониторинга, които не отговаряха на изискванията на наредбата за управление качеството на водите за къпане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След скандал Цацаров оттегли предложението за още магистрати в граничните райони
След скандал Цацаров оттегли предложението за още магистрати в граничните райони
ЕП излъчи анкетна комисия за Досиетата от Панама
ЕП излъчи анкетна комисия за "Досиетата от Панама"