НОВИНИ

Във Венецуела вече няма бира

И пивоварната индустрия стана жертва на икономическата криза, в която изпадна страната. Основният производител на пиво обяви, че не разполага със суровина, за да произвежда напитката.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:45, 08.05.2016
Чете се за: 00:43 мин.
Още

Венецуела вече е без бира. Преди няколко дни най-голямата бирена компания в страната затвори завода си, защото няма с какво да произвежда напитката. Във Венецуела трудно може да се намери ечемичен малц, затова пивоварните го внасят. Заради икономическата криза, обаче, правителство ограничи достъпа на фирмите до чужда валута. От бирената компания обясниха, че малцът, с който са разполагали е свършил в края на април.

Това е поредната стока, с която венецуелците се сбогуват. Най-богата на петрол страна живее на тъмно. От няколко месеца там е въведен режим на тока. Има и недостиг на вода. Хранителни продукти също все по-трудно се намират.

За да бъде ограничено потреблението на електроенергия, работната седмица беше намалена на 4 дни. А служителите от обществения сектор работят още по-малко - само в понеделник и във вторник. В битката с кризата, правителството дори премести от 1 май стрелките на часовниците с половин час напред.

Недоволството срещу президента постоянно нараства. Опозицията настоява за референдум за отстраняването му. Икономическата криза се задълбочи и заради невижданата суша в страната. Безводието пресуши язовирите. Водните електроцентрали все по-трудно произвеждат ток.


Независимо от недоволството, обаче, президентът Николас Мадуро няма никакво намерение да се оттегли. Убеден е, че венецуелците заедно могат да се справят с кризата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Перущица отбелязва 140 години от Априлското въстание
Перущица отбелязва 140 години от Априлското въстание
Опасността от преливане на язовирите в Хайредин не е преминала
Опасността от преливане на язовирите в Хайредин не е преминала