Полицията във Виетнам задържа още осем души във връзка с камиона, открит с 39 тела в Есекс през октомври. Така, броят на арестуваните в страната е 10 души. Двама бяха задържани в петък.

8 души са задържани във Виетнам заради камиона-ковчег от Есекс

8 души са задържани във Виетнам заради камиона-ковчег от Есекс

Полицията във Виетнам задържа още осем души във връзка с хладилния камион, открит с 39 тела в Есекс през октомври.

За развитието по случая пред Парламента докладва началникът на полицията в провинция Нге Ан, където за извършени последните арести.

Нгуен Хю Кау, началник на полицията в провинция Нге Ан: Ресорното министерство инструктира полицията да продължи с разследването на случая. Докладвам пред Народното събрание, че сме арестували осем души във връзка с този случай.

Според информация на местни медии, за периода април-август 21 души са напуснали провинция и следите им се губят във Великобритания. В петък двама души бяха задържани в съседната провинция Ха Тин. Още няколко са разпитвани. Според виетнамските закони не става дума за трафик на хора, а за помагане на трети лица за нелегално пребиваване в чужда държава. Също в петък британските власти потвърдиха, че всички 39 жертви са виетнамци.

Вероятно повечето са от посочените две провинции, които са сред най-бедните региони във Виетнам и икономическата имиграция там е масова. Днес в Лондон пристигна екип от Ханой, който ще помага в разследването на случая и при идентифицирането на жертвите. Във Великобритания във връзка с инцидента вече има двама обвинени в убийство, трафик на хора и пране на пари. Случаят осветли мащабите на трафика и опасните пътувания, които жители на Азия, Африка и Близкия изток предприемат в търсене на по-добър живот.

Камионът в Есекс - част от организирана мрежа за трафик на хора от Виетнам?

Камионът в Есекс - част от организирана мрежа за трафик на хора от Виетнам?

Ронан и Кристофър Хюс, от Арма, Северна Ирландия, се издирват по случая с хладилния камион, в който бяха открити 39 тела. Предполага се, че двамата са...