НОВИНИ

Във Войводиново тази вечер се проведе най-многолюдният протест досега

Стотици се включиха в петия протест в пловдивското село Войводиново, където роми пребиха командос от армията. В протеста се включиха действащи и военни от резерва от цялата страна. Всички се обявиха за спешни законодателни промени, които да сложат край на посегателствата над невинни граждани и на незаконното строителство.

bnt avatar logo
от БНТ
20:23, 11.01.2019
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Протестът тази вечер беше най-многолюден. Хората заявиха, че "топката" вече е в управляващите, за да няма повече инциденти като този в селото. Хората навсякъде трябва да живеят нормално, незаконните постройки в цялата страна трябва да бъдат премахнати. Ако няма конкретни действия, присъстващите заявиха готовност да пренесат протеста си пред Народното събрание.

генерал Димитър Шивиков: Да подтикнем нашите политици най-после да започнат да прилагат законите на страната и да се решава този въпрос. Този въпрос трябва няма да бъде решен с бутането на 15 къщи, дори и аз призовавам да се спре този процес на бутане, защото това са все пак хора. Не всички цигани са престъпници.
Александър Белперчинов: Ние сме обикновени граждани, нищо че сме със сини барети. Ето това момче е по-младо от мене, но сме дошли тук просто да кажем, че това не може да продължава по никакъв начин.

Взеха ли се адекватни мерки?

Георги Димитров: Категорично не и го заявявам най-категорично - тези хора не се интегрират и не се прави абсолютно нищо за сигурността на гражданите, както каза Александър. Аз имам син, всички от тук присъстващите имат деца, какво ще се случи с тях след десет години, няма ли да станем като Франция?

Състоянието на пребития военен се подобрява и не се налага втора операция.

Същевременно видни интелектуалци изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов, с което подкрепят позициите и действията на вицепремиера, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов след случая във Войводиново.

Подписалите се академици и професори очакват обещаното тези дни да се въплъти в поредица от държавнически действия в защита на населението от закононарушители

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват частен съдебен изпълнител заради либийския танкер
Разследват частен съдебен изпълнител заради либийския танкер
С 81 гласа „за“ македонските депутати гласуваха за името „Северна Македония“
С 81 гласа „за“ македонските депутати гласуваха за името „Северна Македония“