НОВИНИ

Във всяко училище български фолклор

Кратка музикално-артистична програма постави началото на пресконференция по идея на фолклорен център "Нестия" на тема: "Време е за закон за защита на българския фолклор". Целта на ансамбъла е чрез дейността си да популяризира българския фолклор и така във всяко училище да се изучава и съхранява българското народно творчество. На пресконференцията беше представена дейността на "Нестия" и тяхната мисия пред държавата.

Цанка Николова
от Цанка Николова
17:39, 07.09.2016
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
всяко училище български фолклор

Христо Станков, председател на български арт и фолклорен фестивал "Нестия":
- Българският туризъм е визитната икономическа картичка на България, а културната е българският фолклор. Той ни е съхранил през тези много години робство, чрез песните са се предавали от баба на внучка песните и езика по този начин се е запазил българският език. Ако останем без корени, ще останем едни както са западните държави без нищо, просто изпразнени от съдържание, с ниска ценностна система и главно с материално мислене.
;
Георгия Райкова, изпълнител:
- Българската народна песен е нещото, което трябва да се пази и това е нещо, може да е малко, да е само мелодия, но всичко е от сърце, няма нищо фалшиво там.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилва се контролът върху фирмите за бързи кредити
Засилва се контролът върху фирмите за бързи кредити
До две седмици обявяват детайли за новия конкурс за туристическо лого
До две седмици обявяват детайли за новия конкурс за туристическо лого