НОВИНИ

Въведен е учестен мониторинг на районите с проблемна питейна вода в Хасково

От вчера в районите, в които бяха установени проблеми с показателите на питейната вода в Хасково, е въведен учестен мониторинг. Това информира директорът на РЗИ - Хасково д-р Соня Димитрова. Вземат се проби не само от сондажите, мрежата на ВиК в кварталите, но и от източниците на потребителите, уточни тя.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:05, 13.04.2017
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
въведен учестен мониторинг районите проблемна питейна вода хасково

Вече бе разпространена информация, според която още през октомври миналата година в част от вододайните сондажни съоръжения на града са били констатирани съществени отклонения на показателите "свободен уран" и "алфа лъчене" с нормите.

Нови проби от 9 сондажа показват двукратно завишение на показателя "свободен уран" в 4 от кладенците според излезли на 10 април предварителни данни, съобщи областната администрация.

Те, заедно с проба от събирателната шахта на помпената станция, са изпратени за точен анализ в централната лаборатория на МОСВ, уточни за БТА областният управител Минко Ангелов. По негови думи резултатите ще са ясни след месец. Ангелов за пореден път успокои, че няма никаква опасност за населението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърците напускат градовете, за да празнуват Великден
Гърците напускат градовете, за да празнуват Великден
Боядисаха 5000 яйца в Бачковския манастир
Боядисаха 5000 яйца в Бачковския манастир