НОВИНИ

Въвеждането на часове по вероучение може да намали агресията сред децата

Въвеждането на часове по вероучение в училище биха помогнали да се намали агресията сред децата. Това е една малка стъпка, която може да доведе до големи резултати, защото много изследвания показват, че децата, които изучават религия, стават по-добри и смирени. Това смята отец Стоян Бербатов от Благоевгард, който тази седмица е герой в рубриката на новините на БНТ 2 “Гласът на града”.

bnt avatar logo
от БНТ
18:19, 15.04.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Отец Стоян Бербатов е свещеник от 30 години. Казва, че българският народ винаги е успявал да съхрани духовните ценности и добродетелите си.

Отец Стоян Бербатов: “В гените си имаме голяма доза смирение и уважение един към друг, но пак ще трябва да се оправдаем с духа на времето. Във време, в което егоизмът, себичността, знаете владеят, меркантилността, външната красота, чревоугодието, алчността, стремежът за бърза печалба. В днешно време бих казал, че е много лесно да се отървем от тях, защото те толкова нагло ни се представят като нещо хубаво, а ние виждаме, че са нещо измамно."

Според духовника трябва да проявяваме повече разбиране към младите хора заради трудното време, в което живеем.

Защото младият човек е човек, който се намира в едно положение на безпътица, на неориентираност.

Отец Бербатов смята, че агресията сред подрастващите може да се намали чрез въвеждане на предмета вероучение в училище. Според отец Бербатов насилието в обществото може да бъде преодоляно само с помощта на вярата, смирението и уважението между хората.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Издирват трети участник в схемата с имотни измами в хосписа в Елин Пелин
Издирват трети участник в схемата с имотни измами в хосписа в Елин Пелин
Рим мобилизира 3 500 полицаи преди Възкресение Христово
Рим мобилизира 3 500 полицаи преди Възкресение Христово