Нова идея за предстоящия режим на водата в Перник. Планира се от 18 ноември водата да се пуска само нощем. От 8 ч сутринта до 20 ч вечерта градът ще е без вода. Това беше решено на спешна среща между градската управа и екипа на ВиК дружеството. Очаква се кметът Станислав Владимиров окончателно да приеме новия план. Премиерът Бойко Борисов разпореди да се работи в пълен синхрон и в съкратени срокове по въпроса с язовир "Студена".

Перник

Преди седмица от ВиК Перник обявиха, че от 18 ноември перничани ще имат вода от 16 до 22 ч. Новото предложение от днес е тя да се пуска само през нощта. Все пак, ще бъдат направени допълнителни разчети, за да стане ясно дали има капацитет за това. Сигурно е обаче, че режим ще има.

Станислав Владимиров, кмет на Перник: Беше подценена ситуацията. Критично е нивото на яз. Студена. Изправени сме пред тежка катастрофа. Колкото по-бързо се вземат мерки, макар и болезнени, толкова по-голям е шансът на перничани да избегнем една още по-голяма катастрофа, която стои пред нас.

Обсъждат се и варианти за директно водоснабдяване на язовир Студена. Единият е към него да се пренасочи вода от язовир Долна Диканя, а другият да се увеличи водата от Владайския канал.

В разрешаване на кризата в Перник се включи и премиерът Бойко Борисов. Той разпореди на министрите работа в пълен синхрон и в съкратени срокове по въпроса с яз. Студена.

По негово настояване в късния следобед регионалният министър Петя Аврамова се срещна с кмета на общината.

Борисов разпореди работа в съкратени срокове по въпроса с яз. "Студена"

Борисов разпореди работа в съкратени срокове по въпроса с яз. "Студена"

Работа в пълен синхрон и в съкратени срокове по въпроса с язовир „Студена“ разпореди днес министър-председателят Бойко Борисов по време на правителств...