НОВИНИ

​Въвеждат електронна система за записване първокласниците в Хасково

За първи път първокласниците в Хасково могат да се записват за училище чрез електронна система. Централизирана електронна система за прием в първи клас ще работи експериментално тази година за първи път в Хасково. Сайтът http://priem.haskovo.bg/ ще бъде активен от понеделник 24 април 2017 година.

bnt avatar logo
от Агенция "Фокус"
12:39, 22.04.2017
Чете се за: 00:44 мин.
Още
​въвеждат електронна система записване първокласниците хасково

Въвеждането на електронната системата е във връзка с влизането в сила на решение на Общински съвет Хасково от 4 април 2017 година за въвеждане на Система за приемане на ученици в първи клас на общинските училища на територията на град Хасково.

10 хасковски училища ще приемат първокласници, свободните места бяха обявени на 20 април. Директорите на две от тях изрично са заявили с писма до общината, че не желаят да участват в прием чрез електронна система тази година. Това са ОУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Иван Рилски“. Те ще приемат заявления от родителите само на място, в училището. Останалите учебни заведения, освен чрез системата, също ще приемат заявления и на място. Това са училищата НУ “ Г. С. Раковски“, ОУ “Н. Й. Вапцаров“, ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“, ОУ „Св. Климент Охридски“, ОУ “Христо Смирненски“, ОУ „Шандор Петьофи“, СУ „Васил Левски“, СУ „Паисий Хилендарски“.

Срокът за кандидатстване е от 24 април до 30 май, включително, а първото класиране на първокласниците ще бъде обявено на 5 юни. Записването е от 6 до 9 юни. На 12 юни ще бъдат обявени свободните места в училищата. На 13 и 14 юни ще се подават заявления за второ класиране, резултатите от което ще бъдат обявени на 15 юни. Децата, класирани на втори етап, ще могат да бъдат записани от 16 до 20 юни.

За трето класиране училищата обявяват свободни места на 21 юни, като кандидатстването е от 22 юни до 26 юни, а резултатите се обявяват на 27 юни. Записването е на 28 и 29 юни. Предвидено е и попълване на свободни места след трето класиране - от 30 юни до 14 септември, включително.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Апелативните магистрати на Пловдив върнаха Ахмед Муса в ареста
Апелативните магистрати на Пловдив върнаха Ахмед Муса в ареста
Пожар изпепели постройки в рибарско селище край Златни пясъци
Пожар изпепели постройки в рибарско селище край Златни пясъци