НОВИНИ

ВВС започнаха тренировка в небето над София заради парада на Гергьовден

Към 10.00 часа първите самолети и хеликоптели започнаха да кръжат в небето над столицата. Тренировката е заради предстоящия военен парад за Деня на храбростта и празник на Българската армия, в който ще участват 12 самолета и вертолета на ВВС.

bnt avatar logo
от БНТ
10:51, 04.05.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
ввс започнаха тренировка небето софия заради парада гергьовден

Самолетите изпълниха полети на малка височина над площад "Александър Невски". Освен МиГ-овете, в небето над София прелетя и военно-транспортния Спартан.

Тренировки ще има и на 5 май от 10.00 до 11.30 часа, като резервното време за повторно прелитане над София е от 14.00 до 15.30 часа.

Заради това и преди дни от военното ведомство предупредиха в тези дни да не се използват дронове около София, Григориево, Вакарел, Долни Пасарел, Брезник, Драгоман и Мировяне.

Повече от 1300 военнослужещи и над 35 верижни и колесни машини, както и 12 самолета и вертолета на ВВС ще участват в тазгодишния военен парад за Деня на храбростта и празник на Българската армия - 6 май.

Техника на Сухопътните войски, на Зенитно-ракетните войски на Българската армия и на Военната полиция ще се включи в парада за първи път от 2009 г. насам.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Млад мъж е загинал, след като е бил блъснат на пешеходна пътека в Кърджали
Млад мъж е загинал, след като е бил блъснат на пешеходна пътека в Кърджали
Търг за земеделски земи в община Балчик
Търг за земеделски земи в община Балчик