Административния съд във Варна отмени със свое решение незабавното запечатване на въздушния ресторант “Вечеря в небето”, съобщиха представители на заведението. От днес ресторантът работи. Припомняме, че инспектори от приходната агенция във Варна затвориха за седмица атракцията, след като не получиха касов бон за 150 лева, платени от тях в ролята им на мними клиенти.

Варна

Атрактивното заведение беше запечатано на 15 август. Тогава на собствениците е връчена заповед за принудителна административна мярка с мотив-неиздаден касов бон. Денят на акцията е празничен и почивен за варненци.

Иван Йотов - изпълнителен директор на въздушния ресторант: ”Следователно ние не можахме да упражним тридневният си срок за обжалване на самия документ, който получихме, и по този начин трябваше да върнем парите на всички хора, които бяха закупили билети, и същевременно отменихме други събития, които вече бяхме планирали, корпоративни и за на това беше много тежък удар.”

Всички гости на въздушният ресторант, чиито резервации са били провалени поради затварянето на обекта, ще бъдат обезщетени.

Иван Йотов - изпълнителен директор на въздушния ресторант: “Вече сумите са изплатени на по-голямата част от гостите, които са заплатили билетите си за 15-и, а в момента сме в процес на дообезщетяване на всички останали, които не са се свързали с нас или не можем да достигнем до тях, за да възстановим сумите, които сме получили.”

Юристите на българският клон на компанията вече работят по всички изискани документи, за да докажат невинността си, каза още управителят Йотов.