НОВИНИ

Възгледите на Тръмп за климата еволюират по време на срещата на Г-7

Възгледите на президента на САЩ Доналд Тръмп за климатичните промени се развиват, докато той обсъжда Парижкото споразумение за климата със световните лидери, заяви икономическият му съветник Гари Коун, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
22:40, 26.05.2017
Чете се за: 00:50 мин.
По света
възгледите тръмп климата еволюират време срещата

Коун каза, че Тръмп е обсъдил споразумението на климата на днешната си среща с лидерите на Г-7 и сега "се чувства много по-осведомен" по въпроса. Тръмп е подчертал пред лидерите на Г-7, че околната среда е много важна за него, добави Коун.

Той подчерта, че Тръмп не обмисля да облекчи санкциите срещу Русия, след като вчера заяви, че президентът на САЩ още няма позиция по въпроса и обмисля различни варианти. "Вероятно можем да очакваме да бъдем по-строги към Русия", добави икономическият съветник.

На срещата в Италия лидерите на големите индустриални страни не успяха да убедят президента Тръмп да подкрепи Парижкото климатично споразумение въпреки часовете преговори, отбеляза Ройтерс. Германската канцлерка Ангела Меркел описа климатичния дебат като наситен с полемика и заяви, че е имало интензивна размяна на мнения.

Срещата на високо равнище на Г-7 започна с церемония в древногръцки театър, гледащ към морето, където патрулираха военни кораби, отбелязва Ройтерс. Девет изтребителя прелетяха в небето над Таормина, оставяйки димна следа в цветовете на италианското знаме. Италия реши да организира срещата в Сицилия, за да привлече вниманието към Африка, намираща се на 225 км от острова, и към проблемите на миграцията.

Очаква се финалното комюнике от срещата да бъде публикувано утре, отбелязва Ройтерс. Според италиански медии то ще е по-кратко от 10 страници, доста по-кратко от 32-те страници от предишната среща на Г-7, която се състоя в Япония. Докато лидерите тази вечер бъдат на концерт и гала вечеря, помощниците им ще продължат работа по финалните формулировки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Египетските сили са бомбардирали терористични лагери в Либия
Египетските сили са бомбардирали терористични лагери в Либия
Ариана Гранде ще изнесе благотворителен концерт в Манчестър
Ариана Гранде ще изнесе благотворителен концерт в Манчестър