НОВИНИ

Възложиха контрол на контрола при ремонтите на ул. "Граф Игнатиев"

Има сериозни забележки към работата на строителния надзор при ремонта на ул. "Граф Игнатиев", призна кметът на София Йорданка Фандъкова. При открити дефекти, те не са връщали изпълнителите навреме. Затова са глобени със 100 000 лв. При следваща забележка договорът с тях направо ще бъде прекратен. Столичният кмет вече е събрала екип от експерти, които ще осъществят допълнителен контрол за изпълнението на ремонтите.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
19:13, 09.10.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Кметът на София заяви, че никога не се е крила от медиите, както беше упрекната от опозиционните партии, а още от самото начало е коментирала и следила целия обществен отзвук, свързан с ремонтите в централната градска част. Каза още, че е прекарала и двата си почивни дни на обекта, а предприетите от нея мерки били драстични.

Йорданка Фандъкова: Аз гарантирам на хората, че няма една стотинка да платя за некачествено свършена работа! Имам сериозни бележки по отношение изпълнението на задачите на строителни контрол, вече ги санкционирах със 100 000 лв., това е първата и последна санкция, защото следващата стъпка е прекратяване на договора. Вече възложих контрол на контрола, понеже много се говори за ремонт на ремонта, когато ремонтът не е приключил.

Контролът на контрола ще се осъществява от представители на Университета по архитектура и геодезия, които вече са правили огледи. Освен да анализират вложените материали, те ще коментират и начина на изпълнение. Йорданка Фандъкова е разпоредила и пренареждането на част от плочите пред храма "Св. Седмочисленици", били криви.

- Харесват ли ви плочките, честно ни кажете?

- Аз все още няма да се изказвам за това дали е хубаво или не е хубаво. Нека да изчакаме да завърши проектът и тогава на място всеки сам да прецени, а не по снимки или картинки да му внушават какво трябва да бъде неговото мнение.

Йорданка Фандъкова инспектира и ремонта на бул. "Пенчо Славейков", той ще бъде пуснат предсрочно на 21 октомври. Паветата са заменени с асфалт, те се съхраняват и се поставят на по-малки улици. Това вече беше направено на "Солунска". И там не липсват дефекти, но столичният кмет се закани, че ще връща изпълнителите до край.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
55 000 домакинства в София се отопляват на твърдо гориво
55 000 домакинства в София се отопляват на твърдо гориво
Американският посланик в ООН подаде оставка
Американският посланик в ООН подаде оставка