По настояване на главния прокурор делото срещу гръцкия студент Христос Боскос, който прегази ученичка на спирка в Пловдив, бе върнато за ново разглеждане. Според Сотир Цацаров са допуснати съществени нарушения на закона при определянето на административни наказания за Боскос и още един шофьор, участвал в катастрофата. Решението на пловдивския окръжен съд предизвика и протести.

Пловдив

Защитата на пострадалото момиче сезира главния прокурор за решението на магистратите, които освободиха от наказателна отговорност обвиняемите, без те да са възстановили причинените щети.

Татяна Каменова, адвокат на Катерина Матеева: "Близките на пострадалата Кари са много благодарни и доволни от адектватното отношение и бързо най-вече. Изобщо не се е възстановила.В момента продължава да ходи по лекари. Предстоят още операции. Може би по-нататък, в една следваща съдебно-медицинска експертиза да се установи, че телесната повреда не е средна, а е тежка."

Апелативният съд в Пловдив днес не даде ход на делото, защото Боскос не е открит на адреса си си в България, за да получи призовка. Адвокатът на другия обвиняем пък е в годишен отпуск.

Генчо Димов, служебен защитник на Христос Боскос: "Отсъства, а защо не се е явил и по какви причини – може да питате господин Боскос, когато се яви."

"Защо се налага да има служебна защита?"

"Не отговарям на тия въпроси."

"Как ще коментирате искането на главния прокурор делото да бъде върнато?
"Виктор Калев, обвиняем: Не коментирам, моля ви."

"Защо?"

"Не желая."

Следващото заседание на съда е насрочено за 24 октомври. Чрез българското правосъдно министерство Боскос ще бъде издирен на гръцкия си адрес.