Ремонтът на улица "Шишман" зад църквата "Свети Седмочисленици" се възобновява от днес. Трасето от ул. "Граф Игнатиев" до ул. "Ген. Паренсов" се затваря за няколко месеца. Движението по съседните улици ще бъде с нова регулация.

София

Мирослав Георгиев е управител на заведение с адрес на улица "Шишман" - любима на поколения столичани. Късметът му да работи тук рязко се изчерпва с новата обява на общината, че улицата отново се затваря отново за ремонт.

Мирослав Георгиев - управител на заведение: Те го замразиха за 2-3 месеца, сега пак продължава, общо взето доста се отрази на бизнеса.

В отсечката между улиците "Паренсов" и "Граф Игнатиев" вече има фалирали магазинчета, тези които остават знаят какво им предстои.

Надежда Добрянова: Ние все още не можем да се измъкнем от предишния ремонт, от последствията, тежко ни е.

Пешеходно разстоянието между "Граф Игнатиев" и "Паренсов" по ул. "Шишман" се взима за 3 минути, с кола за около минута. На общината ще ѝ трябват 50 дни, за да ремонтира това пространство.

Мирослав Георгиев - управител на заведение: Зарежданията предполагам ще трябва да стават почасово, когато ремонтните дейности са спрени, защото създава доста неудобства, доколкото дочухме, ще трябва да затворим за 4-5 дена, защото ще се излива бетон и няма да има достъп до обектите.
Дончо Барбалов - заместник-кмет на София: Първо ще бъде излята бетонна основа, за да се осигури максимална стабилност на пътя, като реално работата се предвижда да бъде разделена на 2 етапа, при първия етап ще се работи основно по първото платно и тротоара от отсрещната страна на която ние стоим, следващият етап ще бъде довършен и тротоарът, където ние в момента сме разположени.

Тротоарът, на който стоим, изглежда абсолютно нов, как той ще се промени?

Визуално няма да се промени.

Финансови компенсации за живеещите и работещите по улицата засега общината не предвижда. Хората в района се надяват поне ремонтът да приключи в срок.

Утре ще вали сняг, ще спре ли ремонтът утре, след като почва днес?

Васил Начевски - директор "Транспортна инфраструктура" СО: Има дейности, които могат да се извършват технологично, така че ще се следи внимателно, за да може да се спази срокът.

По ул. "Паренсов" вече ще се влиза през бул. "Васил Левски", а посоката по "Шишман" ще бъде обърната. Ремонтът на тази част ще даде представа как ще изглежда цялата улица при следващите етапи от благоустрояването ѝ.