НОВИНИ

Възпитаници на НУМТИ Пловдив с отличия от Международен конкурс в Скопие

bnt avatar logo
от Георги Грозев
23:51, 04.04.2018
14462
Чете се за: 01:50 мин.
Твоята новина
възпитаници нумти пловидв отличия международен конкурс скопие

Тромпетистите, възпитаници на пловдивското музикално училище Георги Грозев и Маргарита Бозукова са отличени с Абсолютна първа (100т.) и първа награда (98,5т.) от Международен конкурс “Полихимния” - град Скопие, който се проведе от 29.03.-01.04.2018г. в македонската столица!

Те взеха участие и в направление “Камерна музика”, с трио “GMG” в състав: Георги Грозев, Маргарита Бозукова и Гарабед Казазян, като също грабнаха първа награда с 97,6т. Трио “GMG” се сформира август месец на миналата 2017г., благодарение на техния преподавател г-н Пенчо Пенчев и до сега не спира да се доказва и получава отличия! Носители са на ВТОРА награда от дебюта им на Камерния фестивал “Пловдив”, журирани от имена като Елмира Дърварова, Вангел Тангъров и проф. Ясен Теодосиев (българи разпространяващи таланта на родината ни по световни сцени),

ПЪРВА награда от Международен конкурс “Охрид те сакам” - Охрид,

ПЪРВА награда от Национален конкурс “Път към славата” - София и покана да вземат участие в Международен фестивал “Орфей в Италия”, който ще се проведе от 09-15.11.2018г. в град Венеция, Италия!

За младите музиканти изявите тепърва започват, но те са изключително благодарни за всичките си успехи на преподавателя си по тромпет Пенчо Пенчев и корепетиторката им Марияна Колева, за неуморните усилия!

Трио “GMG” е част от съвместни проекти на Читалище “Възраждане” с Фондация Пловдив 2019 и фондация “Жар” и непрестанно концертира в залите на НУМТИ и из град Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преди Великден: Около 300 хиляди българи се очаква да тръгнат на път тази вечер
Преди Великден: Около 300 хиляди българи се очаква да тръгнат на път тази вечер
Румен Радев връчи почетен знак навръх 80-годишния юбилей на Васил Михайлов
Румен Радев връчи почетен знак навръх 80-годишния юбилей на Васил Михайлов