НОВИНИ

Възрастен шофьор уби работник при катастрофа в Пловдив

20-годишен мъж загина, след като беше блъснат от автомобил в Пловдив. Инцидентът е станал тази сутрин на изхода в посока Хасково. 75-годишен шофьор минал през поставените конуси на платното и блъснал работник от общинска фирма, който подменял знамената до пътя. Регионалната инспекция по труда започна проверка по случая , за да установи дали работникът е имал сигнализиращо облекло.

bnt avatar logo
от БНТ
09:07, 21.08.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Сигналът за катастрофата на надлез „Скобелева майка" на входа на града е подаден в 7.35 часа. 75-годишен шофьор от близкото село Караджалово блъска работника и обезопасителните конуси, които са предупреждавали за ремонтните дейности в средата на пътното платно.

Работниците от общинското предприятие „Чистота" са подменяли знамената на входа на Пловдив преди престоящия 6 септември.

Загиналият работник е на 20 години, от скоро работи във фирмата, но директорът Иван Стоянов го описа като изключително трудолюбив и стриктен. Ще бъде назначена вътрешна проверка, за да се установи дали момчето е носело сигнализираща жилетка.

Водачът на автомобила има дългогодишна практика като международен шофьор и до преди десетина години все още е работел, това каза пред нашата камера синът му, който пристигна на мястото на инцидента. Според него работникът не е носел жилетка, която да предупреждава водачите.

Иван Харитев - син на шофьора: Преди малко от съдебна медицина бяха го открили човека - нямаше жилетка. Той е разстроен много, не е адекватен да говори за случая точно. Питах го нещо слънцето ли ти заблестя, но той... не знам.

Проверка по случая започна и Инспекцията по труда в Пловдив. Движението на изхода на Пловдив остана затворено за три часа. В момента трафикът е нормален.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евростат: Всеки трети българин е пътувал с цел туризъм веднъж годишно
Евростат: Всеки трети българин е пътувал с цел туризъм веднъж годишно
Мюсюлманите празнуват Курбан Байрам
Мюсюлманите празнуват Курбан Байрам