НОВИНИ

Възрастна жена от Пловдив е дала на измамници 12 670 лева

Жена, на 72 години, от Пловдив е дала на измамници 12 670 лева по сценарий за подпомагане на полицейска операция, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в града. Според първоначалната информация във вторник вечерта тя получила обаждане по телефона от непознат, който се представил за полицейски служител. Обяснил, че разследва схема за телефонни измами и я убедил, че ще помогне, ако временно предаде 30 000 евро.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
11:24, 09.06.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
възрастна жена пловдив дала измамници 670 лева

След като възрастната жена признала, че няма исканата сума, мъжът я уговорил да събере всичките пари в дома си и да ги остави до контейнер за смет на улицата, уточняват от полицейския пресцентър.

С идеята, че помага на полицията, жената изпълнила дадените указания, подготвила 12 670 лева и ги занесла на посоченото място. Едва вчера тя разбрала, че е станала жертва на измама и подала сигнал в Първо РУ. Образувано е досъдебно производство, предприети са действия по разследването.

От МВР използват случая, за да напомнят на гражданите под никакъв предлог да не дават пари, поискани по телефона. При получаване на подобен вид телефонно обаждане незабавно да сигнализират на "112", в районното полицейско управление или да потърсят свои близки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крадат цветя от градската градина в Търговище
Крадат цветя от градската градина в Търговище
За пета година ще се проведе инициативата Баби под наем
За пета година ще се проведе инициативата "Баби под наем"