Полицията в Пловдив разследва инцидент, при който възрастна жена падна в необезопасена шахта на ремонитирана улица в града снощи. Тя е със счупено бедро и е настанена в спешното отделение на университетската болница. В центъра на Пловдив от месеци се извършват ремонти на улиците по европейски проект.

Пловдив

Пожарникари извадили жената от шахтата и днес е била оперирана в университетската болница „Свети Георги”. Фирмата, която извършва ремонта, продължава работа по тротоарите в района, но движението на автомобили и хора отново създават опасност от инциденти.

Все още не е обезопасена шахтата, в която снощи падна възрастната жена

В становище до медиите от фирмата изпълнител заявяват, че шахтите в ремонтирания участък са били покрити и сигнализирани, но в момента на инцидента обезопасителното платно най-вероятно е било преместено или откраднато. Заявиха, че съжаляват за случая и изразиха готовността си да помогнат на пострадалата жена.

От община Пловдив, която е възложител на ремонта на улицата съобщиха че отговорникът за обектите е в отпуск и не могат да вземат становище.