НОВИНИ

Взрив на автогара в Ню Йорк

Експлозия разтърси автогара в нюйоркския квартал Манхатън - най-голямата и най-натоварената в града. Има един ранен човек и той е задържаният предполагаем извършител, съобщи полицията. На кадри се вижда как мъжът се взривява. По-късно полицията разпространи негова снимка при задържането. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио нарече експлозията опит за терористична атака.

Фани Аронова
от Фани Аронова
18:03, 11.12.2017
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Информациите в началото бяха противоречиви. Си Ен Ен съобщи на сайта си, че взривът е станал в метрото. По последни данни взривът е избухнал в подлез на автогарата в Манхатън. Това става в пиков час сутринта и съвсем естествено създава паника сред пътниците на автогарата, която веднага е опразнена от полицията. Американските медии описват блъсканица при напускането на автогарата. Свързахме се по телефона с нашата сънародничка Дима О'Кийф, която живее в Ню Йорк. Оказа се, че тя е пътувала с автобус и е пристигнала на същата гара малко след взрива. Нека да я чуем.

Дима О'Кийф, Ню Йорк: Идвайки към града видяхме, че някои хора слизат от автобусите, за да изберат друг начин за придвижване. Беше много скоро след случилото се и нямаше много полиция. Хората не знаеха и суматохата не беше голяма. Обществото е наплашено от това, което става, и с право.

Има и още трима леко ранени.

Задържан за взрива е 27-годишен узбек на име Акайед Уллах, съобщи шефът на нюйорската полиция Джеймс О' Нийл. Той е ранен при избухване на самоделно взривно устройство, прикрепено към тялото му. За момента се смята, че задържаният е действал сам. Не е ясно дали взривът не е станал по невнимание.

Днешният инцидент става близо два месеца, след като узбекски имигрант уби 8 души с нает камион на алея в Манхатън.

Нападателят бил признал, че се е заклел във вярност на групировката „Ислямска държава“, съобщи АФП. Продължаваме да следим темата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все по-близо до втори лифт в Банско
Все по-близо до втори лифт в Банско
Пловдив – с нови информационни карти по спирките
Пловдив – с нови информационни карти по спирките