Взрив в жилищен блок в центъра на Монтана. Няма пострадали. Бомбата е избухнала през нощта в автомобил, паркиран в гараж в сградата. Колата е собственост на известен адвокат. От ударната вълна са разрушени стените към съседните гаражи, има счупени прозорци.

Монтана

Експлозията разтърсила блока малко след три часа. Огънят от запаления автомобил обхванал етажите над гаража, а димът цялата фасада.

Ивайло Петров: Аз се събудих от чупене на стъкла, мои стъкла, на терасата. Показах се и видях Киро, другите, огъня, тичат насам-натам, паника.
Кирил Борисов: Силен тътен, взрив, падане на мазилка… Станах, видях през терасата, че гори долу.

Блокът е газифициран, но ударната вълна и последвалият след това пожар не са засегнали инсталацията. Така инцидентът се разминал по чудо само с материални щети.

Гл. инсп. Бисер Йончев: Събираме допълнителни показания на свидетели, разширяваме кръга на проверките.
Олег Димитров, говорител на Окръжна прокуратура, Монтана: Особено важно е заключението на техническата експертиза в случая, която следва да установи механизма, способа и начина на поражения на обекта, който е засегнат, за да установи дали се касае за взривяване или възпламеняване.

Според собственика на взривената кола инцидентът е свързан с граждански дела, които води, а покушението е поредно. Преди две години е ударен с паве в гърба, а преди година е подпален автомобилът на негов колега от същата адвокатска кантора.