НОВИНИ

Взрив във Федерална служба за сигурност в Архангелск, един човек е загинал

Взрив в областното управление на руското контраразузнаване в Архангелск. Един човек е загинал, а трима са ранени. Мъж внесъл в сградата самоделна бомба и след като я взривил, е загинал на място.

Цветана Кръстева
от Цветана Кръстева
11:00, 31.10.2018
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Това е първото пряко нападение срещу обект на руското контраразузнаване през последните години. По първоначални данни вероятно става въпрос за член на анархистко движение.

Минути преди да се взриви, предполагаемият извършител е пуснал в анархистка интернет-група съобщение, че ще извърши атентат. Негова снимка от кадрите за видеонаблюдение беше публикувана в руските социални медии. Предполага се, че той е студент в местен университет.

Територията на сградата е блокирана, а всички от управлението са евакуирани. Експерти определят вида на взривното устройство.

Седалището на ФСБ се намира в центъра на града на булевард "Троицки", недалеч от регионалния драматичен театър и големи търговски центрове. Прокуратурата в района на Архангелск извършва проверка на фактите около взрива. Предприети са засилени мерки за сигурност в района.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцките медии спират работа за 4 часа
Гръцките медии спират работа за 4 часа
Хакери разбиха компютърните системи на ФИФА
Хакери разбиха компютърните системи на ФИФА