НОВИНИ

Взрив в заведение в Монтана

Район в центъра на Монтана е отцепен заради взрив до заведение тази нощ. Хора не са пострадали, нанесени са материални щети по дограмата и на част от инвентара. На този етап е установено, че устройството е самоделно, а използваният взрив е в минимално количество. Собственикът на заведението не е криминално проявен, няма данни към него да са отправяни заплахи.

взрив заведение монтана
bnt avatar logo
от БНТ
14:39, 10.01.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

ПЕТКО ШУМАНСКИ, НАЧ. „КРИМИНАЛНА ПОЛИЦИЯ“ – РУП МОНТАНА: Вече може да сме категорични, че не се касае за случайно деяние или за авария или някаква повреда. Касае се за умишлен взрив. Веществото, което е използвано все още не е ясно какво е, но е миниламно количеството, по - скоро за сплашване. Щетите, които са нанесени също не са големи, но обществения отзвук на такъв тип престъпления ни мобилизира до крайна степен и ще направим всичко възможно, което е в нашите правомощия, да стигнем до извършителя на това деяние.

Взривът е избухнал в 3 часа тази нощ до заведение на площад "Алеко Константинов" в Монтана.

Заведението е собственост на бизнесмен, който се занимава с внос на автомобили втора употреба от чужбина и с бизнес - има магазини за хранителни стоки, кафенета и заведения за бързо хранене. По случая е образувано досъдебно производство, търсят се поръчителите на взрива и неговите извършители, обявиха от полицейската дирекция в Монтана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатни фризьорски услуги за онкоболни жени в Русе
Безплатни фризьорски услуги за онкоболни жени в Русе
Сигнал за бомба евакуира за час Летище София
Сигнал за бомба евакуира за час Летище София