НОВИНИ

Взривиха колата на помощник на частен съдебен изпълнител в Стара Загора

Автомобил, собственост на помощник на частен съдебен изпълнител в Стара Загора, беше взривен тази нощ. Пострадали няма. От ударната вълна обаче са нанесени материални щети на сгради, леки автомобили и на съседен магазин.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
11:30, 19.09.2019 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Малко след 2 часа тази нощ силен тътен разтърсва улица "Иван Асен" 185. Взривен е гаражът на семейство живеещо в блока. От ударната вълна са разрушени три гаража и изпочупени всички стъкла на четириетажната кооперацията. Гаражът, където е поставен взрива, е собственост на семейството на помощник на съдебен изпълнител. Съпругът й заяви, че няма обяснение на случилото се.

Не е ясно къде е бил поставен взрива. Той е бил изключително мощен. По първоначални данни се предполага, че взривното устройство е било на газ. Основната версия, по която работи полицията е свързани с работата на съпругата на собственика на автомобила.

По случая са назначени редица експертизи. Разследването продължава.

Ст. комисар Стоян Стоянов - директор на ОД на МВР-Стара Загора: Тепърва се проверява всичко, работи се основно, знаете, че работата на частните съдебни изпълнители е конфликтна. Извършва се проверка на всички дела, по които е работила тя и евентуално, ако се намери някъде мотив.
Дичо Атанасов - окръжен прокурор на Стара Загора: Лицата са разпитани в качеството на свидетели, но предположения от тяхна страна за поръчителство не са изказани.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трансплантираха черен дроб на 36-годишен мъж във ВМА
Трансплантираха черен дроб на 36-годишен мъж във ВМА
Два труса с магнитуд 6,2 по Рихтер разтърсиха Индонезия
Два труса с магнитуд 6,2 по Рихтер разтърсиха Индонезия