НОВИНИ

Взривно устройство избухна тази нощ в двора на майката на кмета на Аксаково

Взривно устройство избухна тази нощ в двора на къщата, в която живее майката на кмета на Аксаково Атанас Стоилов. Щетите са само материални. Изпочупени са прозорците на сградата. В момента следователи извършват повторен оглед на мястото.

bnt avatar logo
от БНТ
15:16, 18.01.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Бомбата е хвърлена и задействана в двора на къщата, в която от години живее майка му. Сигналът за взривното устройство е подаден около 2 часа през нощта. Съседи разказаха, че нито кметът, нито близките му имат врагове.

Кера Бачева, очевидка
Тя е много спокойна жена, много разбрана жена майка му на кмета и таман бях си легнала и таман бях задрямала и викам туй какво стана изведнъж тряс мислех, че е някаква бомбичка, там дето хвърля човек, ама чак къщата ми се разтресе, аз съм тук малко по-нагоре.

В съобщение до медиите кметът на Аксаково Атанас Стоилов осъди инцидента и коментира, че е непримирим към подобни методи на действие, независимо към кого са насочени. От 25 години той не обитава къщата, където тази нощ избухна взривът. Заедно със семейството си живее в апартамент в Аксаково. Кметът припомни, че нивото на престъпност в града е по-ниско в сравнение с други части на страната. Окръжната прокуратура във Варна разследва случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отнемат книжката на руснак, ако шофира без гевгир на главата
Отнемат книжката на руснак, ако шофира без гевгир на главата
15-годишно момиче спаси шофьор на тролейбус в Стара Загора
15-годишно момиче спаси шофьор на тролейбус в Стара Загора