Британското летище "Гетуик" обяви в изявление, че възобновява работа след причинения от дронове хаос, предаде Ройтерс. Става дума обаче за частично възобновяване на работата, което се отнася само за някои от планираните излитащи и кацащи полети.

© БТА

Пистата на "Гетуик" вече е отворена, като е предвидено ограничен брой самолети да излетят и кацнат на летището. За днес са предвидени 700 излитащи полета от "Гетуик", каза високопоставен представител на управата на второто най-натоварено британско летище.

"Гетуик" продължава да съветва пътниците да проверяват състоянието на полета си преди да тръгнат към летището, тъй като някои заминаващи и пристигащи полети ще бъдат отложени или отменени, се посочва в изявление на летището.

Полетите на "Гетуик" бяха спрени в 23 ч. българско време в сряда, след като в непосредствена близост до летището бяха забелязани два дрона. Няма задържани хора във връзка с инцидента. Британската полиция и армия обаче са предприели мерки, за да може летището да отвори и въздушният трафик да не бъде възпрепятстван от дронове.

120 000 хора бяха засегнати от инцидента, станал в навечерието на Коледа - един от най-натоварените периоди за въздушния транспорт през годината.

Летище "Гетуик" остава затворено: Хиляди пътници са блокирани

Летище "Гетуик" остава затворено: Хиляди пътници са блокирани

Хиляди пътници остават блокирани на летище "Гетуик" заради прелитащи дронове. Полицията вече обмисля да стреля по безпилотните машини, въпреки че досе...