НОВИНИ

Отмениха бедственото положение в община Медковец заради поледиците

Обстановката в Северна България постепенно се нормализира. Тази сутрин бедственото положение в монтанската община Медковец беше отменено. Лошото време през последните дни създаде условия за поледици и заледявания. 12 училища в област Силистра и днес са в принудителна ваканция.

bnt avatar logo
от БНТ
10:07, 08.01.2016 (обновена)
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Ледът скъса електропроводи и хиляди домакинства останаха без ток в областите Видин, Враца и Монтана. На повечето места електрозахранването вече е възстановено.

Виктор Станчев - директор "Поддържане и експлоатация" в ЧЕЗ: "В късните часове на тази нощ са възстановени всички електропроводи и няма селища с нарушено захранване. В момента обслужваме отделни адреси, които се регистрират в нашата информационна система и се реагира незабавно за отстраняване и възстановяване на захранването. Най-тежко в момента е положението в село Расово в община Медковец. Там имаме 8 счупени стълба и днес ще бъде изградена мрежа около 250 м. до пълното възстановяване на захранването. Мерките, които се прилагат ние ги прилагаме ежедневно."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новините в 100 секунди на 08.01, 12 часа
"Новините в 100 секунди" на 08.01, 12 часа
Опасност от терористичен атентат в Белгия на 15 януари
Опасност от терористичен атентат в Белгия на 15 януари