НОВИНИ

Възстановиха електрозахранването в 30-а поликлиника

Днес следобед електрозахранването в столичния 30-и Диагностично-консултативен център беше възстановено. Близо 3 дни здравното заведение получаваше ток от генератор заради неплатени сметки.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
20:02, 21.04.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Токът в поликлиниката беше пуснат, след като управата се договори с доставчика на ток да се разсрочи натрупаният от март 2015 г. до август 2016 г. дълг в размер на 50 000 лева.

Д-р Ганчо Витанов, управител на 30-а поликлиника
"Вчера подписахме споразумение с частния доставчик на електроенергия. Споразумението е добро и за двете страни, добро е за ДКЦ 30."

Управителят обясни, че частната фирма ще продължи да доставя електричество в поликлиниката до края на тази година, защото е договорил по-ниска цена за мегаватчас енергия от тази, която са плащали до момента. Пред камерата на БНТ 2 д-р Витанов разкри и колко ще плати поликлиниката за генератора за дните без ток.

Д-р Ганчо Витанов, управител на 30-а поликлиника
"Наемната цена е 97 лева на ден за този апарат."

Столичната община ще отпусне финансова помощ, с която да бъде покрито част от задължението към частния доставчик на ток. Това каза за БНТ 2 председателят на здравната комисия в Столичния общински съвет д-р Веселин Милев. Какъв ще бъде размерът ѝ ще стане ясно на 27 април, когато ще се проведе редовното заседание на общинския съвет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Соня Йончева пред БНТ за полета на музиката
Соня Йончева пред БНТ за полета на музиката
Депутатите търсят решение за замърсената с уран вода
Депутатите търсят решение за замърсената с уран вода