НОВИНИ

Възстановяването след земетресението в Италия ще струва поне 3-4 милиарда евро

Възстановяването на засегнатите от силното земетресение райони в Италия, станало миналия месец, ще струва най-малко 3-4 милиарда евро, каза днес началникът на националната Служба за гражданска защита Фабрицио Курчио, цитиран от ДПА.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:48, 23.09.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света
възстановяването земетресението италия струва поне милиарда евро

"Сметката ще бъде не по-малко от 3-4 милиарда евро. Това е приблизително число, което се опасявам, че ще бъде превишено", заяви Курчио на пресконференция. Около 3000 души са все още без дом след земетресението в централната част на Италия през август. От тях 2500 живеят в палатки. Хората, които живеят навън, са призовани да се преместят в хотели и други сгради преди началото на студения сезон. Има обаче план, който да им позволи да се завърнат на местата, където са живели. Междувременно се предвижда те да бъдат настанени в дървени къщи, които би трябвало да са готови в следващите 6 месеца и да са колкото се може по-близо до предишните им домове.

"Нашата цел е да върнем всичко както е било", каза министър-председателят Матео Ренци. Той обеща, че пострадалите градове ще бъдат възстановени.

В Италия е имало няколко силни земетресения, причинили много жертви. Възстановителните работи след тях отнеха поне 10 години и бяха спъвани от бюрократични проблеми, корупционни скандали и намеса на мафията в търговете за изпълнение на строителни поръчки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Занаятчии показват своите произведения в Южния парк
Занаятчии показват своите произведения в Южния парк
Ядрените мощности в света ще нарастват поне до 2030 г.
Ядрените мощности в света ще нарастват поне до 2030 г.