НОВИНИ

Възстановяват продажбата на месечни винетки за автобуси и камиони

До края на седмицата ще бъде възстановена продажбата на месечни винетки за автобуси и камиони, обещаха от националното тол управление. Проблемът с тяхната наличност се появи преди седмица.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
18:44, 22.07.2019
Чете се за: 00:57 мин.
У нас
Олег Асенов, директор на Националното ТОЛ управление: Продажбата на eдномесечни винетки беше спряна, заради очакваното пускане на ТОЛ системата през август. Това обаче се отлага и се наложи спешно през миналата седмица да бъде променен закона за пътищата, така че отново да бъде пусната месечна винетка.
Олег Асенов, директор на Националното ТОЛ управление: В момента временно е преустановена продажбата на месечни винетки до публикуване на промените, които миналата седмица минаха на второ четене в парламентарна зала. В деня, в който законът се обнародва в държавен вестник, ние сме готови технически, отново да бъде възстановена продажбата на винетки.

За проблема сигнализираха превозвачи. Днес в Севлиево три транспортни фирми се обединиха и излязоха на протест. Сред протестиращите е и Пламен Боевски, който работи в бранша от 30 години като обслужва превоза в региона на Севлиево и Габрово, където няма алтернативен начин на предвижване.

Пламен Боевски, собственик на транспортна фирма: Може да се стигне до спиране на изпълняване на линиите или още по-краен вариант изкарване на автобуси по пътищата!

Заради липсата на месечни винетки, превозвачите са били принудени да купуват седмични, което им излиза по-скъпо.

Според ТОЛ управлението обаче повечето фирми са се подготвили.

Олег Асенов, директор на Националното ТОЛ управление: Голяма част от нашите потребители, запознавайки се със закона, реагираха адекватно, и в последните дни преди спирането на винетките се наблюдаваше засилено търсене на месечни винетки, така че част от превозвачите очевидно планират дейността си.

Очаква се ТОЛ системата да заработи най-късно през март догодина. От 16 август тя ще бъде пусната само пробно, като превозвачите ще продължат да плащат винетка, а не такса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Герджиков: Единодушното издигане на Гешев ми дава надежда
Проф. Герджиков: Единодушното издигане на Гешев ми дава надежда
ДРУГИТЕ новини: Лунна мисия
ДРУГИТЕ новини: Лунна мисия