Ябълка за 100 хиляди евро расте в овощна градина в пловдивското село Трилистник. Собственик на масива е земеделският производител Красимир Кумчев, който отглежда 100 декара ябълки. След като узрее, ябълката ще бъде продадена в 18-каратова златна поставка.

Рекордно скъпата ябълка ще бъде от червен сорт. В момента тя расте в градината на Красимир Кумчев, който произвежда екземпляри от бутиковия плод вече 15 години. В началото на август ябълката ще започне да зрее. След това слънчевите лъчи ще изпишат специален надпис за жената, на която ще бъде подарена.

Красимир Кумчев - земеделски производител: Надписът на ябълката ще бъде същият на този, който е имал ябълката на Афродита. Самият надпис е „за най-хубавата". Жената, която ще я получи, ще бъде най-обичаната жена на света. Това е ясно и трябва да се намери много влюбен, много обичащ и разбира се щедър мъж, който да я поръча и да я подари на любимата си.

Ябълката ще бъде поставена в златно бижу, дело от майстори-ювелири. Специалната кутия ще бъде изработена от 18-каратово злато и ще тежи килограм и половина.

Красимир Кумчев - земеделски производител: Ще бъде произведена в един единствен екземпляр и след това никога повече няма да се произведе, така че жената, която ще я получи ще може цял живот да свързва името си с Афродита чрез ябълката. Това е най-скъпата продавана в света ябълка някога.

Уникалният плод ще бъде готов за откъсване след 15 септември.