НОВИНИ

Yahoo е пред фалит

В опит това да бъде избегнато, американската интернет компания ще съкрати личния си състав с хиляда и 500 работни места. Компанията ще закрие офисите си в Дубай, Мексико, Буенос Айрес, Мадрид и Милано

bnt avatar logo
от БНТ
07:08, 03.02.2016
Чете се за: 00:43 мин.
По света

По-голямата част от съкращенията ще бъдат извършени през първото тримесечие на тази година. Тя си поставя за цел до края на годината да разполага с 9000 служители на пълно работно време и под хиляда нещатни служители. До това се стигна след поредица от спадове в акциите на компанията и цялостната популярност на голям процент от разделите и инициативите в притежаваните и управлявани от нея сайтове.

Компанията обяви още мерки за съкращаване на разходите, в това число пренасочване на фокуса на компанията върху трите й основни платформи - една от първите интернет търсачки, наречена просто "Яху", все още популярната в много държави електронна поща "Яху мейл" и сайтът за създаване на социални фото албуми "Тъмблър". Повечето раздели в сайтовете на компанията ще отпаднат, като ще останат основно четири големи категории - новини, спорт, финанси и лайфстайл.

"Яху!" е една от първите интернет компании в света, основана още през януари 1994-та година от студентите Джери Янг и Дейвид Файло. Тогава бъдещата търсачка представлява малък уеб сайт на име "Пътеводителят на Джери за световната мрежа", който съдържа списък с популярни страници ранния интернет. В края на 90-те години, "Яху!" е най-популярната търсачка в световен мащаб и започва да предлага редица други услуги, включително поща.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Професионалната гимназия в Брезово да стане общинска или ще бъде закрита
​Професионалната гимназия в Брезово да стане общинска или ще бъде закрита
​Първи случай на вируса Зика в Далас
​Първи случай на вируса Зика в Далас