НОВИНИ

Най-голямото барбекю за Трифон Зарезан в Ямбол

Навръх 14 февруари, денят на лозарите и винарите, избата с най-дълга история в Южна България организира пищно тържество в Ямбол по случай професионалния си празник.

bnt avatar logo
от БНТ
21:21, 14.02.2016
Чете се за: 00:29 мин.
Още

В знак на почит към покровителя на лозята и виното, Св. Трифон, стотици хора бяха почерпени с 3 тона вино, месни деликатеси и богата фолклорна програма. Танцьори пресъздадоха ритуали. Как пристига Царя на лозето, който трябва да почерпи с вино своите съграждани, за да е богата на грозде годината.

Най-голямата атракция на празника беше гигантското барбекю, подготвено от Ути Бъчваров и неговото внушително „Кулинарно шоу на колела". Върху двутонното и голямо пет метра барбекю на дървени въглища бяха подготвени на живо няколко хиляди порции месни деликатеси.

Ути Бъчваров: Това даже бих казал, че е най-голямото барбекю на Балканите и смятам с това барбекю да докажа, че духът на българина е жив. Че този истински празник на мегдана, в случая в парка на Ямбол, е едно олицетворение на желанието на българите да се преродят и да почнат да мислят малко по-усмихнато…
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Адел се завърна триумфално на сцената в Лос Анджелис
​Адел се завърна триумфално на сцената в Лос Анджелис
Протест срещу изграждането на център за мигранти на остров Кос
Протест срещу изграждането на център за мигранти на остров Кос