НОВИНИ

Ямболия събра 1001 четирилистни детелини

64-годишният Петър Петров от Ямбол е намерил 1001 детелини. Мъжът е убеден, че не той търси детелините, а те сами го намират. Голяма част от щастливите цветя той е подарил на своя внук в Стокхолм.

bnt avatar logo
от БНТ
19:53, 31.05.2016
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Първата четирилистна детелина Петър Петров открил преди повече от три години по време на разходка в ямболския парк.

Петър Петров: "Ритам тревата и първата ми се кокори насреща и сега ми е на сватбената снимка залепена вкъщи".

В началото той записвал датата на всяка открита детелина, след това те станали толкова много, че им изгубил края. В колекцията му има и детелини с пет и със седем листа. Когато достигнал 777 се зарекъл той вече да не ги къса и затова викал съпругата си или непознати да си ги откъснат сами.

Петър Петров: "Преди да станат 1001 се зарекох. Викам, жена, стигаме до 1001, приказката трябва да свърши... И последните три виждате съвсем пресни са. Вчера сутринта на 30 май и оттук нататък вече спираме да ги търсим и те да ни намират. Нека да има и за другите".

Според Петър животът му не се е променил след намирането на четирилистните детелини, но е открил щастието.

Петър Петров: "Да намериш хармонията в живота, нито детелините, нито джиповете, нито апартаментите, нито земите, нито горите ще направят човек щастлив. Може да го направи щастлив човекът до него".

Петър Петров е раздал стотици детелини - на приятели, на роднини, на любимата учителка, на непознати. За него те са символ на доброто, което иска да дава. Чрез нашия екип той изпрати още 16 четирилистни детелини за олимпийските ни надежди и им пожелава да им донесат късмет, за да прославят България на олимпиадата в Рио де Жанейро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатно опресняване на знанията на шофьорите
Безплатно опресняване на знанията на шофьорите
Нодуларен дерматит и край Пазарджик
Нодуларен дерматит и край Пазарджик