"БСП - алтернатива за България" е най-важният въпрос пред левицата. На конгресното заседание трябва да се представи амбициозна политика, съобразена с политическите дискусии, които са преминали. В противен случай БСП ще започне да изглежда несериозно в очите на хората, които се интересуват от политика. Това заяви депутатът от БСП Янаки Стоилов в студиото на "Още от деня".

По думите му е редно БСП да излезе от стереотипите. Стоилов отказа да коментира отвореното писмо на Георги Гергов - "За падението на един председател", тъй като не го е чел. Публичната дискусия все повече се изостря, но за съжаление надделява интригата, допълни Стоилов.

Янаки Стоилов: БСП трябва да каже, че иска да промени социално-икономическия модел, ако застъпваме тази истина, ще спорим по реалистичните пътища, по които можем да достигнем до натрупване на обществена подкрепа.

Стоилов призова Сергей Станишев, в качеството си на лидер на европейската левица, да каже какви ще бъдат приоритетите пред България по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, как вижда перспективата пред ЕС и има ли криза в европейската социалдемокрация.

Янаки Стоилов каза още, че има нужда от солидност, достоверност и последователност в БСП.

Георги Гергов: В БСП няма лидерски екип, а има един лидер

Георги Гергов: В БСП няма лидерски екип, а има един лидер

Скандалът в БСП започна още с идването на Корнелия Нинова. Ние имахме определени позиции и аз бях нещо като коалиционен партньор с Красимир Янков. Има...

Едва 4 гласа спасиха Нинова от бламиране на пленума на БСП

Едва 4 гласа спасиха Нинова от бламиране на пленума на БСП

Вътрешно партийната опозиция в БСП беше на крачка да бламира лидера си Корнелия Нинова в намерението й да свика заседание на 49-тия конгрес след 2 сед...