В интервю за агенция „Фокус“ председателят на учителския синдикат към КНСБ Янка Такева изрази увереност, че до края на управленския мандат на настоящето правителство учителската заплата ще стане 1 500 лв. Според нея следващата стъпка на увеличаване на учителските заплати трябва да е през септември 2018 г. и те да се повишат с 20%.

Янка Такева заяви, че сегашното увеличение на учителските заплати от 1-и септември е удовлетворително.

Янка Такева, председател на учителския синдикат към КНСБ: На този етап ни удовлетворява това увеличение и смятам, че е едно добро начало в посока изпълнението на управленската програма в частта „Средно образование“.

Такева заяви, че увеличението на заплатите в сектора ще увеличи привлекателността на професията на учителя, защото заплащането е основен фактор. Тя одобри мярката учителите от малките населени места да получават повече от колегите си в големите градски центрове, за да се привлекат повече кадри в тези райони.

С колко точно ще бъдат увеличени учителските заплати?

С колко точно ще бъдат увеличени учителските заплати?

Предложението на МОН за увеличаване на минималните основни работни заплати на педагогическите специалисти е изложено в проект на Наредба, публикувана...

Окончателно: Учителските заплати се увеличават с 15% от 1 септември

Окончателно: Учителските заплати се увеличават с 15% от 1 септември

Две много важни решения гласуваха днес министрите. Първото е да се преведат още 80 млн. лева, така че да се увеличат с 15% възнагражденията на учители...