НОВИНИ

Янко Янков: Ще сезираме Конситуционния съд за референдума на Слави Трифонов

Ние сме опозиция на управляващото мнозинство и уважаваме избора на премиера за социален министър, но няма как да подкрепим кадровите решения, каза в предаването "Още от деня" заместник-председателят на ДПС Янко Янков.Той коментира и искането на партията здравният министър да подаде оставка.

янко янков сезираме конситуционния съд референдума слави трифонов
bnt avatar logo
от БНТ
19:35, 12.05.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Чрез отправеното искане министър Москов да си подаде оставката търсим израз на достойнстово, каза Янков.

Янко Янков - заместник-председател на ДПС: При така създалата се ситуация на провалена политика в областта на здравеопазването най-нормалното е да се подаде оставка, за да не поставя премиерът в неудобната ситуация да търпи негативни обществени нагласи.

Според него приетият референдум на Слафи Трифонов е противоконституционен.

Янко Янков - заместник-председател на ДПС: Ще потърсим подкрепа в политическите партии в парламента, за да сезираме Конситуционния съд.

Референдумът ще навреди на демокрацията в България, на политическата система и на българските граждани, коментира още той.

Според него гласуването на АБВ не е опозиционно.

Янко Янков - заместник-председател на ДПС: Те въпреки че излязоха от управлението, подкрепиха референдума, а това не е действие подхождащо на опозиционна партия.

Той е на мнение, че трябва да се сложи край на псевдополитиката.

Янко Янков - заместник-председател на ДПС: Българските граждани са на границата на нетърпимост, тя се трансформира в агресия и битова престъпност. Всичко, което се случва в населените места в България по отношение на престъпността, е еманация на всичко онова, което хората биха искали да направят с политическата система.

Според Янков между очакванията на българските граждани и това, което получават от властта, има големи размивнавания.

Янков категорично отрече изказването на Сергей Станишев, в което той казва, че ДПС иска да овладее службите за сигурност.

Не е истина и твърдението,че ДПС е свалило правителството на Орешарски в договорка с ГЕРБ, добави заместник-председателят на ДПС.

Вижте цялото интервю с Янко Янков в предаването "Още от деня".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилени мерки за сигурност край морето
Засилени мерки за сигурност край морето
Тотото на 59 години
Тотото на 59 години