НОВИНИ

Японска фиеста в Ларгото на София

Истинска японска фиеста завладя днес древните разкопки на старобългарската столица Сердика под купола на Ларгото в центъра на София. Близо 3 хиляди души се потопиха в тайнството на японските бойни изкуства и културни традиции на хората от тази островна гърбица Земя и се докоснаха до умението им да оцеляват във времето, съхранявайки древната си традиция.

bnt avatar logo
от Даниела Кънева
20:47, 16.10.2016
Чете се за: 00:38 мин.
Още

Малки и големи бяха покорени от българските школи по джудо, айкидо, кендо, иайдо, джу-джуцо, кудо, карате... Имаме европейски и световни шампиони. Не случайно световното по карате през ноември е в зала "Арена Армеец" в София.

27-ма поредна година у нас имаме Дни на японската култура. Това беше най-мащабната проява досега. Разбира се - с Детския радиохор, проправил широка пътека в диалога София - Токио, децата от 18-о и 138-о столични училища с изучаване на японски - с японски класически танци и рецитация на поезия Хайку, рисунки на пейзажи от Япония на деца от 143-о. Огромен интерес към оригами - фитнес за ума, икебана, школата ни Сога е на световно ниво, калиграфия, където малки и големи се тълпят да им напишат името и "любов" и "късмет" с японски канджи.

Н. Пр. Шиничи Яманака - посланик на Япония: "Надявам се в Деня на японските бойни изкуства Япония да завладее България"!

Духът на Японските бойни изкуства и култура са добре познати у нас. Душата на тази фиеста е "Нихон Томоно кай" - клубът "Приятели на Япония". Не е ли време вече да основем и Клуб на приятели на България тук, за да съхраняваме културните си традиции и оцеляваме?

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Филмът С лице надолу със сюжет за трафика на жени
Филмът "С лице надолу" със сюжет за трафика на жени
Неволи в метрото за незрящите хора
Неволи в метрото за незрящите хора