НОВИНИ

Ясен е мотивът за шесторното убийство в Нови Искър

Росен Ангелов се е самоубил ден след началото на издирването му. Това заявиха днес от прокуратурата. Оттам направиха извънреден брифинг, за да изяснят всички неясноти и въпроси около разследването. Мотивът за трагедията е смесен - както емоционален, че е отхвърленият любовник, така и финансов.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:05, 10.01.2018
5613
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Кети се е занимавала с почистване на домове. Те са били на заможни българи и някои от тях Росен Ангелов е искал да ограби.

„Всъщност причината за разрива в техните емоционални отношения е този, че Росен Ангелов е искал от Кети да му предостави достъп до домовете, които чисти като даде ключ и код за алармената система на някои от домовете, за да може той да ограби тези жилища. Това е била и причината за разрива. Очевидно в този момент Кети е разбрала, че любовта му може би не е била съвсем безкористна, не съвсем искрена и не сърдечна, а той има и други намерения. Това е била причината, за да настъпи разрив в техните отношения, каза Сарафов и посочи, че това е била една от истинските причини той да иска смъртта ѝ.

„Тъй като за връзката й са знаели всички нейни роднини, това е била и причината да бъдат затрити всички свидетели по делото, да бъдат заличени всички следи към него”, обясни директорът на НСлС.

За ДНК – анализа и сравнителния материал, който разследващите взели, Борислав Сарафов посочи, че още през август 2007 г , Росен Ангелов има полицейска регистрация и от него е взет и ДНК – материал.

Главен разследващ полицай в СДВР Стойно Цветкова обясни, че убийството е станало в тъмната част на 31-ви декември срещу 1-ви януари, евентуално първото убийство е извършено след 19.30 часа. Първо е убита Кети в района около къщата, където е живеело семейството. Тя излязла с кучето, за да го разходи. Между 23 часа и 0ч.и 5 мин. са извършени останалите 5 убийства.

Административният ръководител на СГП Емилия Русинова каза, че доказателствата по делото сочат, че роднините са търсели Кети във времето, в която я е нямало. Свидетели казват, че семейството я е търсело и че до 23 часа семейството е било живо, посочи тя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облекчен режим за плащане на данъците през мобилно приложение
Облекчен режим за плащане на данъците през мобилно приложение
Отмениха бедственото положение в Пазарджик
Отмениха бедственото положение в Пазарджик