В студиото на „Още от деня“ Ясен Сливенски, директор на „Мениджмънт на бедствията“ Българският червен кръст заяви, че на обществен съвет е решено средствата, събрани от кампанията, да бъдат насочени първо към най-тежко пострадалите къщи, за да могат хората да посрещнат зимата.

Ясен Сливенски отбеляза, че приоритет на доброволците и служителите на БЧК е да се изчистят къщите на хората, наводнени при бедствието в Бургаско.

Ясен Сливенски, БЧК: Ситуацията в Бургаско в момента е, че бавно с усилия на доброволци и институции хората да могат да изчистят домовете си. Бяхме петък, събота, неделя и понеделник там с колегите и доброволци във всяка една къща - метър и половина вода, кал, тиня, цялото имушщество е унищожено на приземните етажи.

Той отбеляза, че в кампанията на БЧК за набиаране на средства за пострадалите към тази сутрин са събрани 220 хил. лв., основно от есемеси. Той призова едрия бизнес и големите строителни компании да се включат в кампанията, както предишни години.

Ясен Сливенски, БЧК: БЧК има по-специфични задачи и направихме първоначалното подпомагане. Имаше доброволци, но можем и още, предвид на това, че идва зима и температурите са минусови. Има нужда най-вече от средства.

Ясен Сливенски призова и електродружествата да поемат част от разходите за ток на онези хора, които сушат къщите си с професионални сушители.