Криминално проявен българин вилня с мачете в Истанбул и беше прострелян смърносно при акция на полицията. 32-годишният българин е нахлул в заведение в квартала "Байрам Паша" като е размахвал мачете. Опитал се е да вземе заложници, ранил е един човек в ръката и е предизвикал безредици. След като бил обезвреден от органите на реда, мъжът е откаран в болница, където е починал.

Малко след 23 ч снощи мъжът нахлул с нож в истанбулски ресторант и се опитал да вземе заложници. Качил се на втория етаж, барикадирал стълбите нагоре и започнал да троши всичко около себе си. На място пристигнали екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Най-напред опитали да го обезвредят с водна струя, след което полицията нахлула в заведението.

Заради неуспешните преговори с българина силите на реда използвали и сълзотворен газ. Мъжът изпаднал в паника и ранил един човек в ръката.

На свой ред полицията открила огън и го ранила в крака, за да го обезвреди. Мъжът е починал в болница от кръвозагуба. Според турските медии става дума за Милен Бахчеванов, който е пристигнал в страната на 14 януари.

Ангел Ангелов, ген. консул в Истанбул на Р България: Информацията, която първоначално получихме беше само от медиите. В следствие предприехме действия по получаване на по-подробни данни от местните власти. Изпратили сме и официално запитване. Заради воденото разследване официалната информация към момента е съвсем оскъдна. Инцидентът е изключително неприятен. Не е установено до момента и къде е пребивавал нашият гражданин от влизането си в Турция до снощните действия. Турската полиция действа изключително оперативно. По правило редки са подобни инциденти с наши граждани в Турция. Явно всичко е в следствие на социалния профил на българския гражданин.

Турски медии твърдят, че мъжът е имал здравословни проблеми. МВР разпространи съобщение, че 32-годишният българин е с няколко криминални прояви - за хулиганство, кражби и грабежи.

От Министерството заявиха още, че задграничният им представител има готовност да окаже съдействие на разследването, ако такова бъде поискано.

Полицаи застреляха българин в Истанбул, след като вилнял с мачете в заведение

Полицаи застреляха българин в Истанбул, след като вилнял с мачете в заведение

Български гражданин е прострелян смъртоносно при акция на полицията в Истанбул, след като нахлул с мачете и предизвикал безредици в заведение в града...