Ясновидката Тамара Лазарова е измамила десетки благоевградчани за стотици хиляди лева. До момента са известни над 20 души, които чрез различни схеми есктрасенската е измамила. Пет от тях вече са подали колективна жалба до Районна прокуратура Благоевград...

Ясновидката Тамара Лазарова е измамила десетки благоевградчани за стотици хиляди лева. До момента са известни над 20 души, които чрез различни схеми есктрасенската е измамила. Пет от тях вече са подали колективна жалба до Районна прокуратура Благоевград за колективна измама. Мнимата духовна лечителка, се оказва, че е напуснала страната ни, и развива дейност под името Магдалена Велт в Русия.

Тамара Лазарова се предаставяла за парапсихолог, биоенерготерапевт и наследничка на Ванга. По време на сеансите ясновидката не взимала пари от хората, но искала помощ от тях. Молила ги да й дадат пари или пък да й станат поръчители, защото се нуждаела, по думите й - от средства за спешна операция на сина й.

Преди да замине за Русия Тамара измамила и собствения си съпруг. Той разказа, че докато се лекувал, жена му разпродала семейното им имущество.

От прокуратурата в Благоевград заявиха, че по подадената колективна жалба за измама е назначена проверка. Разследващите ще установяват дали е извършено престъпление и дали има доказателства за образуване на досъдебно производство срещу ясновидката