НОВИНИ

Явор Сидеров и Илия Лингорски: Великобритания ще остане в ЕС

Какъв ще бъде резултатът от този референдум? На този въпрос отговарят гостите в студиото - анализаторът Явор Сидеров, който е завършил в Оксфорд и финансистът Илия Лингорски, работил дълго време в Лондонското сити.

bnt avatar logo
от БНТ
23:52, 23.06.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света
Явор Сидеров: Смели лични прогнози в отсъствието на екзит полове са твърди смели, но по-всичко личи, че Великобритания ще остане в ЕС, защото въпреки излязлата преди няколко дни социология на няколко вестника, което сочи обратното, се натрупаха в последните дни достатъчно доказателства, които сочат, че британците са по-склонни да останат.
Илия Лингорски: Обикновено букитата познават. И букитата от доста време показват, както и пазарите, че няма чак толкова голяма драма около този вот по отношение на крайния му резултат. Разбира се, има неяснота по какъв начин този краен резултат ще материализира, но пазарите, както в Лондон, така навсякъде в Европа и САЩ, последните пет дни бележат много сериозен растеж.

Лингорски каза още, че букитата преди два дни са давали залози около 75 процента за оставане, а днес са стигнали близо 90 процента. Паундът е направил обратен завой и е достигнал до най-високите си нива.

Вижте още от разговора във видеото:


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От студиото ни в Европарламента: Европа има нужда от нов старт
От студиото ни в Европарламента: Европа има нужда от нов старт
Какво следва след референдума?
Какво следва след референдума?