НОВИНИ

Яйчен меланж с фипронил е засечен в България

От Европейската комисия по системата за бързо предупреждение е получено съобщение за партида замразен яйчен меланж, замърсена с фипронил и доставена от Германия в количество 1440 кг., съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

яйчен меланж фипронил засечен българия
bnt avatar logo
от БНТ
17:48, 05.09.2017
Чете се за: 00:24 мин.
Още

Незабавно Българската агенция по безопасност на храните извърши проверка в обекта - склад за търговия на едро, получател на пратката. Към момента на проверката е установено, че в склада са налични 1142 кг. от нотифицираната партида, които с Акт за забрана са спрени от реализация и за тях е издаден Протокол за отговорно пазене.

При извършената проследимост са установени получателите на останалото количество от 298 кг. яйчен меланж от засегнатата партида и се извършва изтегляне от пазара.

В изпълнение на заповед на изпълнителния директор на БАБХ, относно превенция на разпространението на пазара на яйца и яйчни продукти и продукти, произведени от тях замърсени с фипронил се извършват проверки и са изпратени проби за лабораторен анализ. Първите 18 резултата от лабораторни анализи на яйца и яйчни продукти- майонеза и сладолед са отрицателни за фипронил

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почистиха паметника на Съединението в Пловдив (СНИМКИ)
Почистиха паметника на Съединението в Пловдив (СНИМКИ)
Военните учения на Корейския полуостров продължават
Военните учения на Корейския полуостров продължават