НОВИНИ

Йоан Матев: Невинен съм и всичко, написано в медиите е лъжа

Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста 19-годишния младеж, който бе задържан и обвинен за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през юни 2015 г. Йоан Матев беше задържан повече от година и половина след жестокото престъпление, въпреки разпространените снимки от охранителни камери.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
11:15, 02.03.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Съдът прецени, че доказателствата срещу него на този етап са достатъчни, освен това има опасност да се укрие и да извърши престъпление. В залата Матев каза, че е невинен и всичко, написано за него в медиите е лъжа. По думите му нямало нищо необичайно в това, че си е пуснал брада и тренирал редовно. Промяната на визията и навиците бяха аргумент на прокуратурата затова, че Матев има опасност да се укрие.

Обвинението посочи, че убийството е извършено хладнокръвно и без провокация. А доказателствата категорично сочат към 19 годишния младеж. Сред тях са показанията на брат му, с когото е споделил и който води разследващите до ножа, освен това Матев е разпознат на кадрите от охранителните камери и е засечен от мобилните клетки.

Защитата настояваше младежът да бъде освободен с аргумента, че посочените доказателства не са достатъчни, за да го свържат с престъплението. Адвокатите поставиха въпроса защо разследващите не са открили ножа, при щателното претърсване на района веднага след престъплението. Освен това няма информация дали по оръжието са открити биологични следи като доказателство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гласуват сваляне на имунитета на Марин льо Пен
Гласуват сваляне на имунитета на Марин льо Пен
Варненската поликлиника „Чайка“ вече има асансьор
Варненската поликлиника „Чайка“ вече има асансьор